Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

19-годишен българин ще бъде екстрадиран в Германия заради побой

Лилия Христова 25 февруари 2014 в 15:28 2734 0

19-годишен българин ще бъде екстрадиран в Германия заради побой

Добричкият Окръжен съд допусна 19-годишният Милен Славов да бъде предаден на германските съдебни власти по обвинения за опит за убийство, предадоха от пресцентъра на съда.

На 25 юни миналата година обвиняемият и негов приятел, били изгонени от нощен клуб в Берлин заради сбиване. По-късно обаче те решили да отмъстят на един от младежите, с които се сбили по-рано. Двамата нападнали жертвата си и му нанесли множество удари в областта на гърба и главата. Впоследствие нападнатият бил спасен благодарение на бързата реакция на спешна помощ.

Срещу Славов е образувано досъдебно производство за опит за убийство с опасни за живота телесни повреди въз основа Европейската заповед за арест (ЕЗА). Посоченото в нея престъпление не е било администрирано в България и няма данни за него да се води досъдебно производство, както и не е установено обвиняемият да е изтърпял наказание в държава, която не е член на ЕС, по влязла в сила присъда за същото престъпление, посочено в заповедта.

По-рано днес пред съда в Добрич Славов е дал съгласие да бъде предаден на германските власт. До екстрадацията му в Германия спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews