15 см сняг затвори "Предела", натрупа в Пампорово и Чепеларе

OFFNews Последна промяна на 26 април 2016 в 09:42 6370 0

Проходът остава затворен за камиони до приключване на снегопочистването

Около 15 см е снежната покривка на прохода „Предел“, но снеговалежът продължава. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление-Благоевград, цитиран от "Фокус".

В тази връзка временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода. Ограничението ще бъде в сила до завършване на снегопочистването. От ОД на МВР информираха, че няма тежки пътни инциденти през изминалата нощ на територията на областта. Само в едната лента за движение се извършва движението на второкласен път 19 Симитли-Разлог-Банско-Добринище от км 72+000 до км 73+000, както и на второкласен път 84 Юндола-Разлог от км 72+000 до км 80+000, поради извършване на краткотрайни ремонтни дейности.

Движението ще бъде регулирано с необходимите пътни знаци и регулировчици. Забранено е движението на моторни превозни средства над 20 тона на третокласен път 1903 при км 1+550, поради опасност от деформиране и изменение на връхната конструкция на моста.

Нова снежна покривка натрупа тази сутрин в курорта Пампорово. Според Планинската спасителна служба, новата снежна покривка е от 5 см. През нощта в района валя дъжд, но по високите места в Смолянско в ранните часове го обърна на сняг. В курорта снеговалежът е започнал към 6 часа сутринта и за броени минути е натрупана снежната покривка. На Рожен ситуацията е аналогична. Температурата във високите части е около 0 градуса, а на връх „Снежанка“ е – 1 градуса.

В момента превалява сняг в Пампорово, Доспатско и Чепеларе, съобщиха от Областно пътно управление (ОПУ) в Смолян. Прави се организация за почистване на пътните настилки. „На този етап нямаме данни за проблеми, но правим нужната организация за разчистване на пътната инфраструктура. Имаме готовност машините да са на пътя, веднага щом спре да вали“, коментира дежурният в ОПУ – Смолян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови