15 км опашка на Калотина заради гастарбайтери: 'От години е така и всички го знаят. Само Гранична полиция - не'

Опашка и на ГКПП Малко Търново: чака се 5 до 8 часа, шофьори се сбиха

OFFNews 27 август 2022 в 15:31 5916 1

Калотина

Снимка МВР

ГКПП Калотина

Километрична опашка се образува на гранично контролно-пропускателния пункт "Калотина" заради преминаващите през страната ни гастарбайтери, информира Камарата на автомобилните превозвачи в България и отбелязва, че това се случва за поредна година.

През изминалата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до Драгоман.

"Притеснителното в близо 15-километровата опашка, е че българските институции за пореден път не взеха поука от случилото се преди, а то не е еднократно, а повтарящо се вече години наред. С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастарбайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят ГКПП „Калотина“. Всички го знаят, само "Гранична полиция" и МВР са изненадани", възмущават се от камарата.

Оттам припомнят десетките загинали в тежки катастрофи през последните седмици по българските пътища и отбелязват, че "очевидно дори и безопасността не трогва тези, които следва да осъществяват контрол, защото леки и тежкотоварни автомобили изчакват на една опашка, без трафикът да бъде контролиран по какъвто и да било начин".

Камара на автомобилните превозвачи в България настоява спешно на място да се осигури допълнителен ресурс, който да обезопаси трафика и по възможност да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток, "защото поредният пътен инцидент отново ще е за сметка на несъобразената скорост на водача, а не вследствие неговата умора заради многочасовото висене по българските граници".

За проблеми на още един граничен пункт – ГКПП „Малко Търново“ - сигнализираха зрители на Нова тв. Те твърдят, че стотици автомобили са блокирани на излизане от Турция към България. Причината била срив в системата на турските граничари. За да се премине границата средно се чакало между 5 и 8 часа. Напрежението от дългото чакане е станало причина дори за побой на границата между изнервени шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

27.08 2022 в 16:43

Защо на Калотина? А, те идвали от Германия, а не от СССР. Абе за толкова години не са ли разбрали, че Западът е гнил, а истината е в Московията.
 
X

Подкастът на OFFNews