15-годишният Исус, който е опитвал торта 2 пъти в живота си, намери портмоне и го върна

OFFNews 15 февруари 2022 в 16:34 8367 1

15-годишно момче, живеещо в постройка без електричество, намери и предаде в полицията портмоне със 140 лева и кредитна карта. 

Седмокласникът Исус Христов намерил портмонето преди няколко седмици и го предал на Нели Георгиева – инспектор Детска педагогическа стая. Дни по-рано тя му подарила обувки, след като видяла, че отива бос на училище, съобщиха от полицията в Бургас.

След като постъпката на детето станала известна, 15-годишният Исус получил множество подаръци, сред които дрехи, обувки, спортни и учебни пособия, както и пакети с основни хранителни продукти за нуждите на семейството му. Дарители са директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, кметът на Айтос Васил Едрев, председателят на фондация „Евгений Мосинов” Илияна Мосинова и ръководството на училището, в което учи.

Снимка: МВР-Бургас

На церемония в училището му четиримата дарители го отличиха и с грамоти за благородната постъпка. След добрата му постъпката от всички краища на България вече пътуват дарения и храни.

Мечтата на Исус е да стане полицай. По време на награждаването му е поискал снимка с Нели Георгиева от айтоската полиция. Пожелал си е да промени поне малко света около себе си към по-добро.

Студенти му подариха и торта за рождения му ден вчера - 14 февруари, а момчето разказа, че опитва торта за втори път в живота си. Пред бТВ майката на Исус, която има още 7 деца, заяви, че е доволна от постъпката му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!