147 машини на терен в снежна София

OFFNews 20 януари 2024 в 08:34 1162 0

Снежна София

Снимка БГНЕС/архив

Обработки със смеси срещу заледяване се извършват във всички райони на София, приоритетно по улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, съобщиха от Столична община. 

Започнали са частични обработки и по някои основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя - кв. „Бояна“ – местност Златни мостове, и кв. „Драгалевци“ – хижа „Алеко“.

Към момента градският транспорт се движи при зимни услови по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии.

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекцията „Аварийна помощ и превенция“.

От Столичната община напомнят на шофьорите да карат само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна обстановка, а от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ повишиха готовността за реагиране по места заради очакваните обилни валежи и снегонавявания в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!