14 млади социалисти са готови да станат доброволци в РЗИ – София

OFFNews 04 ноември 2020 в 15:24 1218 0

14 социалисти от Младежкото обединение в БСП – София са готови да станат доброволци в столичното РЗИ и са подали своите документи. Решението им е продиктувано от призива за помощ, който отправиха от здравната инспекция в столицата. 

Младите хора са на разположение и очакват да научат в коя част от дейността на РЗИ - София ще могат да бъдат полезни - в информационния център или ще помагат за въвеждането на данни в онлайн система на инспекцията.

„В борбата с пандемията медиците са на първа линия, но граждански дълг на всеки един от нас е да даде своя принос в тази тежка битка за живота и здравето на хората. Призовавам всички младежи, без значение на политическите им пристрастия, да се включат в борбата с пандемията, защото само заедно ще успеем да помогнем България да излезе от тази безпрецедентна криза“, убеден е новият председател на МО в БСП – София Габриел Вълков.

Според него, ако човек не може да направи друго, то поне с отговорно спазване на мерки за борба с разпространението на COVID-19 може да бъде полезен за себе си, близките си и обществото.

Младите социалисти от София още през пролетта, по време на извънредното положение, предприеха редица инициативи в подкрепа на възрастни, болни и самотни хора – пазаруване и покупка на лекарства, както и дарителска кампания, в която подготвиха и раздадоха пакети с продукти от първа необходимост.

Доброволческата и благотворителната дейност на младежите от Софийската организация на БСП е традиционна и е част от цялостната стратегия за дейности в полза на уязвимите групи в обществото, подпомагането им и работа за преодоляване на социалната им изолация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови