14-километрова опашка се образува на Кулата

OFFNews 02 февруари 2016 в 09:35 2880 0

14-километрова опашка се образува на Кулата

Снимка БГНЕС, архив

14-километрова опашка се образува на Кулата заради блокадата на гръцки фермери. Промяна на ситуацията в блокирания от вчера граничен пункт "Промахон-Кулата" няма. От понеделник следобед се пропускат само леки автомобили.

Километричните опашки от тежкотоварни камиони от двете страни на границата остават заради решението на гръцките фермери да засилят натиска върху правителството на Гърция, искайки пълна отмяна на предложените промени в данъчната и осигурителната система, съобщава БНР.

В момента от България в Гърция може да се влезе през граничния пункт "Ексохи-Илинден", който обаче по неофициална информация на гръцки фермери в района, отново ще бъде блокиран.

Вчера от 13.00 часа стачкуващите на гръцкия пункт "Кулата-Промахон" не пропускат товарни автомобили в двете посоки, леки коли и автобуси преминават, каза за „Фокус” Лора Любенова, говорител на "Гранична полиция". Също вчера вечерта в 22.30 часа движението през ГКПП "Илинден-Ексохи" бе възстановено за всички видове превозни средства, в момента там трафика е нормален.

Заявените интервали на протестите са са от 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови