-13 градуса в София през новогодишната нощ

Offnews 31 декември 2014 в 09:41 4471 1

Днес се очаква студено време с отрицателни температури. В Източна България ще бъде ветровито, което ще създава усещане за още по-ниски температури.

Над цялата страна ще бъде облачно, а на много места ще има превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Югоизточна България.

Максималните температури ще бъдат между -9° и -4°, по южното крайбрежие на морето около нулата. В София минимална температура ще бъде -13°, а максимална -9°. Очаква се около полунощ температурата в столицата да бъде около -13°.

В новогодишната нощ времето над по-голямата част от страната ще остане облачно. В Източна и най-вече в Югоизточна България ще продължи да превалява сняг, докато над Западна ще има разкъсвания на облачността. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Към полунощ преобладаващите температурите ще бъдат между минус 13° и минус 8°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се повиши още, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирни от агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде ветровито, облачно, с валежи от сняг, само на най-южното крайбрежие на морето от дъжд и сняг. Ще духа силен северен вятър. Максимални температури от минус 4° по северното до 1° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето е 3-5 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от слаб сняг. Вятърът ще е силен от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!