126 автобуса с климатик в София от следващата година

OFFNews 10 август 2014 в 09:27 5976 6

Снимка Архив

126 нови автобуса ще зарадват пътниците в София от догодина. Те трябва да бъдат пуснати в експлоатация в рамките на тази година и началото на следващата. Стойността на договора с изпълнителя е малко над 66 млн. лв. Това обяви зам.-кметът на общината с ресор „Транспорт” Любомир Христов, пред "Фокус".

Обновяването на градския транспорт в столицата цели да извади от експлоатация и тези автобуси, които са произведени през 70-те години на миналия век.

„В новите автобусни салони ще има климатизация, ще са нископодови, което ще позволява безпрепятствено пътуване на майки с деца и хора с увреждания”, подчерта още Любомир Христов.

Новите градски возила ще разполагат и с ергономични седалки и високи нива на сигурност. Те ще бъдат снабдени със система за накланяне на автобуса на спирки и звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите.

Междувременно зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов обяви, че Столичната община е получила 320 млн. лв. от неданъчни приходи и 151 млн. лв. от данъчни.


По думите му ще бъде финансирана нова метролиния, като ще насочат усилията си и за обновяване на автобусния парк.

„Ще имаме оптимизация по управлението на трафика, т.е. по-малко ще седим на светофарите, вследствие на което ще има и по-малко задръствания", увери Барбалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!