1200 лв. глоба за джигит, карал с 222 км/ч

OFFNews 27 август 2015 в 09:29 9559 10

1200 лв. глоба ще бъде наложена от КАТ на шофьор, карал с 222 км/ч в час, съобщи Нова телевизия.

Джигитът е бил засечен с мобилна камера, а всеки ден от столичната дирекция на КАТ тръгват стотици "честитки" към нарушителите именно хванати с камери.

За нарушенията по пътищата на страната вече са изпратени почти 17 000 фиша, а на място са съставени близо 12 000 акта. Само за три седмици черната статистика показва - 673 ранени и 54 жертви на пътя. От началото на август са настъпили над 500 катастрофи.

През последните седмици купчините с "честитки" за нарушителите стават все по-големи и служителите трудно смогват да обработват всички нарушения.

Убийците на пътя стават все повече, показва и черната статистика, а заловените джигити само за три седмици са с 30% повече от предишните месеци. Затова и контролът се затяга и пътните полицаи изваждат нарушителите и агресивните водачи от движението.

Освен за бясно шофиране, пътните полицаи наказват и водачите без книжка, а от началото на август хванатите от КАТ са над 1700. Повечето от джигитите тепърва ги очакват честитките от КАТ, тъй като голяма част от нарушенията са заснети от камерите по пътищата.

От МВР продължават да анализират данните за тенденциите на пътя и са готови да променят начина на проверки, така че да намалят черната статистика и да гарантират безопасността по пътищата на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!