100-тонен кран и 41-тонен багер разрушават моста на пътя Царево – Ахтопол

Временното съоръжение ще е за МПС до 12 т

OFFNews 07 септември 2023 в 17:54 2448 1

Мост

Снимка АПИ

Мостът на пътя Царево- Ахтопол

Продължава транспортирането на конструктивните елементи за временното метално съоръжение, което ще бъде изградено при Царево. По него ще преминават превозните средства до 12 тона, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Всички елементи ще бъдат доставени до утре - 8 септември, и ще започне монтиране. Работата на терен се изпълнява от специализирана техника с 41-тонен багер и 100-тонен кран, с които мостът трябва да се демонтира.

До изграждането на временното съоръжение трафикът е насочен по обходен маршрут. Превозните средства до 12 т. от Царево в посока Ахтопол преминават по третокласния път III-9901 Китен – Царево, подминава се входът за Царево и на следващата отбивка се завива наляво покрай електроразпределителната станция и пожарната. След това се преминава през квартал „Мандрата“ до ул. „Нестинарка“, през квартал „Василико“, къмпинг „Нестинарка“ до кръстовището за село Бродилово и от третокласния път III-9901 до Ахтопол и обратно, упътват от АПИ.

Движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев е ограничено в една лента по съоръжението за МПС до 3,5 т.

По съоръжението над р. Караагач между Китен и Царево също е въведена временна организация на движение в една лента за МПС до 12 т., поради необходимостта от стабилизиране на преходна плоча преди моста.

Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащата фирма предприеха спешни мерки за почистване на пътищата в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета, като към района на бедствието е насочена допълнителна техника и екипи.

Продължава обследването и описването на щетите на участъците и съоръженията, които за засегнати от обилните валежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

08.09 2023 в 08:40

бах ти заглавието, тонажа ли е важен и разеушението?!

мисирки

кажи

започна подготовка за строежа на нов мост или нещо такова
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика