Григор Димитров подкрепи кампания за ремонт на детското отделение на „Пирогов“ (видео)

OFFNews 04 април 2017 в 17:10 7006 0

Григор Димитров застана зад инициативата "Малките герои" за ремонт на детското отделение на болница "Пирогов". 

Инициативата е на фондация "Америка за България", а целта на кампанията е да се наберат 100 000 лева, към които фондацията ще добави още 100 000 лева. 

Средствата ще се набират с SMS-кампания - SMS с текст DMS PIROGOV на 17777 за всички мобилни оператори. 

Инициативата „Малките герои” ще продължи текущата реконструкция на детските отделения в болницата, финансирана от Министерството на здравеопазването. Интериорното преобразяване ще се осъществи чрез добавяне на модерни, цветни и образователни компоненти и ще се финансира чрез допълнителни средства, предоставени от фондацията и партньорите на инициативата.

Визуалната концепция на интериорния дизайн на детското отделение е дело на архитекта на Музейко Лий Сколник, чието архитектурно бюро LHSA+DP е създало над 60 детски центъра в цял свят. 

„Целта на проекта е пренасянето на добрите практики от Музейко за преобразяването на Педиатрията в „Пирогов”. „Малките герои“ ще използват средства за ангажиране на детското внимание и въображение чрез богати на съдържание стенни рисунки, макети, обзавеждане за деца, интерактивни игри, включващи елементи от околната среда, изкуството, популярни детски приказки и герои. Местата за игра в проекта са свързани и с темата за реалните герои от нашето ежедневие, които всъщност са лекарите, сестрите и всички, които се грижат за децата и им помагат да се чувстват по-добре докато се лекуват”, обясни арх. Николай Трайков от Фондация „Америка за България”, който представи последните визуализации на проекта.

Инициативата „Малки герои” и уникалния начин, по който тя се реализира, може да послужи като успешен пример за това как подобни кампании могат да бъдат повторени и осъществени в други градове в подкрепа на други болници. 

Grigor Dimitrov Is Not Just A World Class Tennis Player… He’s Our Hero! from America For Bulgaria Foundation on Vimeo.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови