75 журналисти са номинирани за годишните награди „Валя Крушкина“

OFFNews 23 октомври 2014 в 19:27 2407 0

На 20 октомври приключи крайният срок за номинации за годишната награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Общо 75 номинации със 160 различни материала, бяха получени в различните категории на конкурса.

Категориите, в които можеше да се номинира тази година бяха пет:

Печатна медия

Електронна медия

Онлайн медия

Млад журналист

Фотография и операторско майсторство

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в началото на декемрви. Голямата награда "Валя Крушкина" ще се присъди за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост. Кой ще получи голямата награда ще се определи от членовете на журито, измежду номинираните материали въз основа на вота им в отделните категории. Носителят на наградата "Валя Крушкина" ще получи парична награда в размер на 1000 лева, а победителите в останалите пет категории, ще получат по 500 лева.

Конкурсът се организира за трета поредна година към Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на инициативата е да отличи достойните журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите.

Вижте тук кои са номинираните журналисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови