Цветана Манева празнува 70-ия си рожден ден с мюзикъла „Автостоп“

OFFNews 30 януари 2014 в 12:41 6241 1

Цветана Манева

Актрисата Цветана Манева навършва днес 70 години. Манева ще отпразнува своя юбилей с мюзикъла „Автостоп“.

Мюзикълът е на режисьора Никола Петков. Сценарият е на Иван Радоев, а музиката – на Борис Карадимчев.

Цветана Манева сама избрала мюзикъла, тъй като е един от любимите й, сред филмите, по които е работила.

Филмът ще бъде прожектиран тази вечер в кино „Одеон“ с вход свободен.

Великата българска актриса беше поздравена за своя юбилей и от президента Росен Плевнелиев.

„Приемете моите най-искрени поздравления и топли пожелания за здраве, вдъхновение и творчески сили по повод Вашия рожден ден. Едва ли има българин, от което и да е поколение, който да не пази в съзнанието си правдивите и харизматични образи от безбройните Ви превъплъщения в театъра и киното, допринесли за обогатяването на златния фонд на българското изкуство", пише в писмото на Плевнелиев.

„Бих искал да Ви благодаря както за емблематичните роли, така и за Вашия безценен принос за развитието на театъра и киното, за които десетилетия наред работите с любов и всеотдайност. Нека този юбилей да е повод не просто за житейска равносметка, а да Ви зареди с ентусиазъм и вяра да продължите все така енергично напред", допълва президентът.

Цветана Манева е родена през 1944 г. в Пловдив в семейството на известния пловдивски артист Георги Манев. През 1966 г. завършва ВИТИЗ със специалност актьорско майсторство в класа на проф. Моис Бениеш.

Играла е в над 50 български филма, сред които „Последната дума“, „Иван Кондарев“, „Сватбата на Йоан Асен“, „Войната на таралежите“, „Дами канят“, „Мера според мера“, „Опасен чар“, „Една калория нежност“.

През последните години Цветана Манева участва в сериалите „Фамилията“ и „Под прикритие“.

През 1982 г. Манева получи званието „народна артистка“, а през март 2004 г., по повод своя 60-годишен юбилей, получи орден „Стара планина“ - I степен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!