В Община Бургас е ден на траур

Offnews 08 септември 2014 в 09:36 2557 2

Ден на траур за жертвите от наводненията в Бургаско

В Община Бургас днес е ден на траур в памет на жертвите от наводненията. Флаговете на централния площад, както и на входа и изхода на града, ще бъдат спуснати наполовина. Всички културни прояви и събития в общината са отменени.

Вече са известни имената на тримата мъже, участвали в спасяването на хората, затънали в тиня и кал коли на пътя в района на парк "Росенец". Това са Николай Градев, Николай Кирилов от Бургас и Марин Гърков от Средец. В 16.00 часа днес те ще срещат с кмета на града Димитър Николов, който ще предложи на Общинския съвет тримата спасители да бъдат наградени. Те ще получат отличията си на Никулден.

Очаква се да бъде внесен доклад към Комисията по бедствии и аварии в община Бургас с обобщената сума за щетите, която, по предварителна информация, ще достигне милион и 500 хиляди лева.

В старозагорските общини, пострадали от бедствията, започва оценка на щетите по инфрастуктурата, а социални работници ще описват щети в домовете на засегнатите семейства. Движението на влаковете през жп гара Михайлово, което бе спряно заради наводняване на линиите, е възстановено от снощи. Очаква се община Гълъбово да изпрати тази седмица в МВР проектни документи за изграждането на около 60-метровата дига по река Съзлия, която при подобни ситуации наводнява града. Съдействие е обещал министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов при посещението си в района в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки