29 години за групата на Таки, съдът не намери "бандата на чуковете"

Юлиан Христов 23 юли 2012 в 15:27 8124 0

Любомир Костадинов и Асен Китанов от групата на Таки. Снимка: Сергей Антонов
Любомир Костадинов и Асен Китанов от групата на Таки. Снимка: Сергей Антонов

Подсъдимите за участие в организирана група за разпространение на наркотици, водена от Христофорос Аманитидис-Таки, получиха общо 29 години затвор. Двама от групата се сдобиха съответно с една и три години условно. 

От мотивите на съда, които бяха изчетени за близо два часа, стана ясно обаче, че това не е популярната банда на чуковете. Всички седем подсъдими бяха оправдани за обвиненията за побой. Според прокуратурата групата е имала за задача освен разпространението на наркотици, но също и да разчиства сметките си с длъжници на Таки, като ги е пребивала по особено жесток начин. 

Най-тежка присъда получиха двама от членовете на групата - Цветан Миленов и Любомир Костадинов-Любо Младежа. Те бяха признати за участие в организираната група за разпространение и притежание на наркотици. Съответно 7 и 6 години получиха Асен Китанов и Илия Илиев, за които съдът също не намери доказателства да са вършили побои и остава искове за обезщетение на пострадалите - Ерджан Мехмедов, Натали Димова и Цветомира Миланова, без основание. Васил Бекиров получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок, а Васил Христов - една година с тригодишен изпитателен срок. Първият беше признат за виновен за нанесени средни и леки телесни повреди, а Васил Христов бе осъден на за притежанието на 380 гр кокаин. 

Напълно оправдан беше Владимир Иванов.

Мерките за неотклонение на подсъдимите, получили най-високи присъди, бяха повишени в по-тежки. Така Цветан Миленов и Илия Илиев минават под домашен арест. Любомир Костадинов и Асен Китанов остават в ареста. Към присъдата ще бъде приспаднато времето, в което подсъдимите на са били на свобода. 

И днес привърженици на футболния клуб "Левски" дойдоха, за да подкрепят своите приятели от агитката на отбора. От самото начало делото се води при закрити врата, но през цялото време привърженици на фен клуба на "Левски" идваха, за да окажат подкрепа на Любомир Костадинов, който също е член на фен клуба. 

Според обвинението, организатор на групата, разбита през 2009 година, е намиращия се в затвор в Дубай Христофорос Аманатидис - Таки, който трябва да бъде екстрадиран и съден у нас по искане на главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови