Бареков за отцепниците: От днес мафията и олигархията си имат парламентарна група

ОFFNews 29 декември 2014 в 13:29 17583 10

Николай Бареков

"От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност".

Така лидерът на България без цензура Николай Бареков коментира решението на четиримата депутати Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров да напуснат ББЦ, но да останат част от парламентарната група Български демократичен център (БДЦ).

"От сега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти. За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група", допълни Бареков.

Той подчерта, че днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава решението му да оттегли подкрепата си към парламентарната група на партията си и към "тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си".

Бареков се обърна към четиримата депутати, които днес обявиха, че напускат ББЦ, с думите: "Момчета, харчете си парите със здраве и избягвайте да гледате своите избиратели в очите".

Ето какво точно каза Бареков по повод решението на Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров да напуснат ББЦ:

"Нелепите действия на бившите ми съратници, които станаха депутати благодарение на мен и ББЦ, е жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест. Честито на управляващите! От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност. От сега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти. За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група. Повече няма какво да се коментира. Тези хора бяха избрани благодарение на моята работа с гражданите през последните две години и отказаха да изпълнят дълга си към хората и да работят срещу политическото статукво. Момчета, харчете си парите със здраве и избягвайте да гледате своите избиратели в очите. Днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава позицията ми на лидер на единствената опозиционна партия, която е да оттегля подкрепата си към тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си. Гласуванията на тази група през следващата година ще говорят сами по себе си дори и на най-зложелателните журналисти и критици на моята партия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!