Делян Пеевски се появи в парламента - отказва се от мястото в Брюксел (обновена)

OFFNews 29 май 2019 в 09:20 8538 8

Снимка Архив

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи в Народното събрание тази сутрин, за да обяви, че се отказва от мястото на евродепутат.

Това е едва втората му поява в парламента за този мандат - първата бе при конституирането на 44-тото Народно събрание през април 2017 г., когато се закле като народен представител.

При пристигането си тази сутрин депутатът първоначално не разговаря с медиите, а отиде директно в стаята на ДПС.

Минути по-късно се появи в кулоарите с Мустафа Карадайъ, за да обявят, че Пеевски няма да замине за Брюксел. На въпрос защо е дошъл в парламента, Пеевски реагира изненадано.

"Какво ме води насам? Идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос "какво правите тук?" Аз съм избран народен представител. Аз си ходя в районните и работя, това е важното за хората. Не смятам, че работата е само в Народното събрание."

На въпрос дали се отказва от мандат в Европарламента заради обструкции от АЛДЕ (партията на евролибералите, в която членува ДПС), Пеевски отговори емоционално:

"Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и неговите слуги Христо Иванов и Радан Кънев. И в главите на журналистите от медиите на Прокопиев."

Карадайъ коментира, че решението е взето на заседание на Централното оперативно бюро на парламентарната група.

"Защото надделя колективното решение, по-нужен съм в България", допълни Пеевски.

Попитан дали е бил ракета носител в листата на ДПС, Пеевски заяви:

"Погледнете резултатите, че са подобрени от парламентарните избори, и сами можете да си направите изводите."

В отговор на друг журналистически въпрос - дали би седнал на една маса за преговори с премиера Бойко Борисов, Пеевски отговори:

"Аз няма защо да сядам на една маса с премиера. С премиера сяда председателят."

Въпросът бе зададен във връзка с думите на Мустафа Карадайъ, че ДПС кани "системните партии" на разговори, за да се определи посоката на развитие на страната. Председателят на ДПС отново заяви, че е нужна "промяна на формулата на управление" и че "инерционното развитие на страната ни обрича. Не бива да завещаем това на следващите поколения." 

Карадайъ обаче отказа да коментира факта, че в някои малки общини и села в страната има необичайно висок брой преференции за кандидати на ДПС, които водят до съмнения за контролиран вот.

"Ще направим този анализ, нека ЦИК обяви резултатите и преференциите, за да ги видим като окончателен резултат."

Попитан дали ще се явява по-често на работното си място, Пеевски отговори:

"Ако не ме питате за какво идвам, може и да идвам. Ама въпросът беше много хубав." 

Той още коментира, че си върши работата добре, и резултатите са видими.

При предишните избори за Европейски парламент Делян Пеевски също отказа от мандата в Брюксел. Отказва се и самият Карадайъ, който е първи в листата. Тримата представители, които ДПС ще изпрати в Брюксел, са Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, съобщи Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

8

Диди

30.05 2019 в 08:46

Отказал се от европарламента, защото му казали, че не може да се движи там с 50 души охрана.

17439

7

мнение от IP

30.05 2019 в 07:29

Как точно се извиняват отсъствията в Парламента с години?

12415

6

senester

29.05 2019 в 13:51

Що за идиотия? Гласуваш за един,той се отказва,влиза друг.Това е подмяна на вота,бе,идиоти!От прецедент го превърнахте в практика, този начин на действие.Явно овчедушието на народа не е достатъчно за някаква промяна,но дано онези,които се зоват стари демокрации,направят нещо това да не продължава

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

29.05 2019 в 11:20

А за висоло моралното и етично гласуване на 16 милиардния заем..2015-та.. Да ти припомням ли...
Или сам ще си видиш по текущата сметка на правителството в БНБ как е похарчен вече..
За успешното му УЖ управление..

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

29.05 2019 в 11:05

И що ли Раданчо тогаз са пъне в Брюксел да са вреди?
Пък наслфедниците на Икономиката, Глупако за Брюксел на крилете на Баце се вистибирчват.. С мумия кат Шашко Йордановия..
Я си прочети пак Баце от 2014 - "Изведох си хората и останахте една шепа на жълтите павета."
Да си припомни с кой сте искали "етика и висок морал"..

12182

2

sawall

29.05 2019 в 10:21

Лафърдиев: умните и красивите (които винаги са били малцинство) още 2014г. видяха как ще се развият нещата в България и че промяна няма и не може да има. Затова ти пращат поздрави от голямо разстояние. Уредиха си живота и бъдещето сами, другаде и децата им вече не помнят България. И нима е чудно, като им викат либерасти, платени протестъри и им се подиграват за това, че поискаха етика и висок морал? Сега си духайте супата, дето гласувате за ГЕРБ, БСП, Прасето, Патреотите, Бареков и сие.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

29.05 2019 в 09:57

Стратегът Доган с Прасчо в листата допринесе в ЕП да отиде друг български политик.. На евроизбори 2014 ДПС взе 4 места.. Сега взема 3.. Което си е добре.. По-малко опоненти на противниците на членството на Турция в ЕС..
От друга страна къде бяха УЙчките, пЪрдон - умните и Ентелегентните в Брюксела тоалетна чиния да турнат, бял роял да извадят, хилава цица на свободата да развеят.. Че Раданчото им до #КОЙ ша требе да седи и в ЕП -то..