Защо анимационните герои имат по четири пръста

OFFNews 04 април 2017 в 10:35 21038 0

Снимка Walt Disney

Странна приумица кара художниците да рисуват анимационните герои само с по четири пръста. Мики Маус, Хоумър Симпсън, Спондж Боб, Шантавите рисунки, Семейство Флинтстоун, Том и Джери и още много други анимационни герои имат три пръста и палец.

Защо е така?

Оказва се, че отговорът не е само един. Има куп фактори, създали този модел, пише avclu.com. От една страна, рисуването на по-малко пръсти е по-лесно. В ерата на ръчно рисуваната анимация един пръст по-малко за всеки герой е спестявал на аниматорите изключително много време, а на компаниите - много пари. Представете си - във всяка секунда анимация имало 24 рисунки!

Но има и други фактори. Още в началото рисуваните герои са имали "заоблен" дизайн, състоящ се главно от кръгове. Не е имало място за много кръгове на заоблената длан. Както Уолт Дисни се изразил: "Използване на пет пръста щеше да направи ръцете на Мики да изглеждат като куп банани".

Друга причина е, че много анимационни герои са животни и не е задължително да имат човешки ръце. Четирите пръста осигуряват перфектен баланс между това героите да не изглеждат като извънземни с три пръста или пък да бъдат прекалено свързвани с хората и техните пороци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови