Пайфер с първа победа за сезона в биатлона

OFFNews 11 март 2017 в 14:40 1875 0

Германецът Арнд Пайфер спечели първа победа за сезона и общо осма в кариерата си, след като спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Контиолахти, Финландия.

Той финишира с време 30:35.0 минути при безгрешна стрелба.

Пайфер, който нямаше подиум през сезона, изпревари само с 3 десети от секундата австриеца Зимон Едер, който направи две грешки в стрелбата. С още две секунди назад пък финишира норвежецът Емил Свендсен, който завърши пред чеха Ондржей Моравец и победителя от спринта Мартен Фуркад.

Французинът завъртя четири наказателни обиколки и изостана с 25.5 секунди от победителя, но добави титлата в преследването към тази от спринта и индивидуалната световна купа.

Най-добре от нашите се представи Красимир Анев, който завърши 16-и с изоставане от 1:16.7 минути при два пропуска в стрелбата. Това е неговото трето най-добро класиране за сезона след шесто и 11-о в Антхолц.

Владимир Илиев завърши 30-и с три грешки и 2:06.6 минути зад победителя, а Димитър Герджиков финишира на 46-о място с 3:52.0 минути след Пайфер и две наказателни обиколки. Състезанията за световната купа по биатлон в Контиолахти продължават с преследване на 10 километра за жени днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови