Отнеха на Русия и Световното първенство по биатлон заради допинга

OFFNews 08 февруари 2017 в 16:41 4259 3

Руският град Тюмен беше лишен от домакинство на Световното първенство по биатлон през 2021 година. За това съобщи журналистът от ZDF Нилс Кабен на своята страница в Туитър.

На 21 януари имаше закрито заседание на Изпълкома на биатлона, на което беше решено да се обсъди внимателно прочутия доклад на Ричард Макларън, оглавяваш комисията на WADA. Тогава бяха оправдани 22 от общо 29 руски биатлонисти. 

Изпълкомът обаче взе и решение да проведе спешен конгрес заради исканията за по-сериозна битка срещу допинга. Под писмото се бяха подписали 170 прочути спортисти. В документа има призиви за недопускане до Олимпиади и Световни първенства на биатлонисти с допинг досиета, за съкращаване квотите на прегрешили държави.

Заседанието е днес, а явно немският журналист е получил вътрешна информация за удара по Русия. Тюмен получи домакинството на Световното първенство на конгреса, проведен през миналия септември в Кишинев. Преди това руският град беше лишен от състезание за Световната купа по биатлон и от финалите на Световната купа в ски бяганията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

08.02 2017 в 17:11

И земете я оправете тая 20121-ва година, че разкривате голямата тайна - руснаците са открили тайната на безсмъртието, щом отсега 18хил. години по-рано им налагат забрани.

42249

1

Denis Rizanov

08.02 2017 в 17:09

Руският град Тюмен беше лишен от домакинство на Световното първенство по биатлон през 20121 година.

Тея не знаят да наказват бе! Е.ати дилетантите безидейни.
АЗ АКО БЯХ... ех що не съм АЗ... карай... Та аз ако бях щях да ги накарам руснаците да организират празненството, така де първенството, да направят и медалите за него даже и да им забраня всякакво участие в него!
Така руснаците щяха да бъдат двойно унищожени, така де унижени - хем организатори, хем домакини без нито един медал!
Но теа както казах са едни жалки дилетанти!