Коукалова спечели титлата в спринта

OFFNews 10 февруари 2017 в 17:25 1977 0

Чехкинята Габриела Коукалова спечели световната титла в спринта на 7,5 км на световното първенство по биатлон в Хохфилцен, Австрия.

Тя финишира с време 19:12.6 минути. Коукалова успя да изпревари само с 4 секунди германката Лаура Далмайер, а подиума допълни французойката Анаис Шевалие, която изостана на 25,1 секунди от победителката. И трите призьорки не допуснаха грешки в стрелбата.

Шевалие дълго време водеше в състезанието, но беше изпреварена от Далмайер с 21 секунди. Германката вече се виждаше победителка, когато в последната си обиколка Коукалова успя да я изпревари с 4 секунди.

За 27-годишната чехкиня титлата е сладък реванш за провала на световното преди година, когато макар и лидер в генералното класиране за Световната купа, тя не спечели нито един медал.

Това е пети успех за сезона за Коукалова и втори в спринта след Оберхоф. Титлата на Коукалова е също така първи успех за Чехия на световни първенства при дамите след триумфа на Катерина Холубцова от 2003 година. Тя успя да съкрати на 11 точки дистанцията до Далмайер във временното генерално класиране за Световната купа.

Доста любопитно класиране направиха руските биатлонистки. Най-добре се представи Ирина Услугина, която едва сутринта узна, че ще участва на мястото на отстранената заради допинг Екатерина Глазирина.

От българките най-предно класиране даде Емилия Йорданова, която финишира на 42-ата позиция с изоставане от 1 минута, 48:5 секунди без да използва допълнителни патрони. Това постижение и гарантира място в преследването, което е в неделя. Десислава Стоянова е 70-а, а Стефани Попова - 94-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови