Коукалова: Не вярвам на нито един руснак

OFFNEWS 06 януари 2017 в 21:26 4357 0

Носителката на Световната купа по биатлон за отминалия сезон Габриела Коукалова заяви, че не вярва в "чистотата" от допинг на нито един руски състезател.

Според чехкинята целия руски отбор трябва да бъде спрян от участие в Световната купа след разкритията в доклада на канадския адвокат Ричърд Макларън в рамките на мащабно разследване на Световната антидопингова агенция УАДА.

Биатлонистите се бяха заканили да обяват бойкот на сезона, но след специална среща по темата се отказаха, но изискаха от международния съюз по биатлон да вземе адекватни мерки.

"Когато хора и цели отбори не уважават правилата, то те не трябва да се състезават с другите. Трудно ми е да го обясня на английски, но идеята ми е, че целия отбор трябва да бъде наказан.

Финансовите санкции не са достатъчни. Трябва да се отнемат едно -две призови места за Световната купа. Така би било справедливо. Не присъствах на събрание по темата за бойкота, но не вярвам на нито един представител на руския отбор, дори на Антон Шипулин", заяви Коукалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови