Германките триумфираха в Руполдинг, нашите - 19-и

OFFNEWS 12 януари 2017 в 17:57 3285 0

Германската щафета триумфира пред родна публика в Руполдинг в старта на 4 по 6 километра за Световната купа по биатлон, а българският квартет остана 19-и от 23 застанали на старта.

Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева използваха 9 допълнителни патрона, а Кадева на последен пост завъртя една наказателна обиколка, което прати квартета ни на 19-и с изоставане от 6:00.5 минути след победителките от Германия.

Ванеса Хинц, Марен Хамершмид, Франсиска Пройс и Лаура Далмайер използваха 6 допълнителни патрона, без наказателни обиколки и финишираха първи с общо време 1:09:53.0 час. Това е втора победа за Германия в женската щафета този сезон след Поклюка през декември.

Втори са французойките със 7 допълнителни патрона и изоставане от 3,5 секунди след победителките. Трети е квартетът на Норвегия, който използва само два допълнителни патрона и завърши на 4,5 секунди.

Русия записа антирекорд - 13-о място, но причината е, че на старта застана експериментална щафета в състав Виктория Сливко, Татяна Акимова, Уляна Кайшева и Олга Подчуфарова.

Най-слабото представяне на рускини на международни състезания беше 11-ото място на световното в Холменколен през 2016 година, а в стартовете за Световната купа страната не беше записвала по-долно класиране от девето място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови