Фуркад обмисля край на кариерата след олимпийските игри в Пьончан

OFFNews 05 март 2017 в 11:28 1556 0

Доминаторът в световния биатлон Мартен Фуркад шокира феновете си с изявление, че обмисля да сложи край на кариерата си след олимпийските игри в Пьончан догодина.

"За момента такава мисъл е далеч от мен, но ще взема решение след Пьончан 2018. Дали ще си почина година, две или четири до Пекин 2022 тепърва ще решавама", коментира 28-годишният французин, който изравни още един рекорд на легендата в зимните спортове Оле Ейнар Бьорндален.

Французинът спечели преследването на 12,5 км в Пьончан, където се провежда 7-ият кръг от Световната купа. Така Фуркад регистрира 12-ата си победа в настоящата кампания.

Подобно постижение Бьорндален записа през сезон 2004/2005. Още с третото си място в спринта “петелът” си гарантира 6-и кристален глобус поред и така изравни друг рекорд на великия норвежец, но неговите не са поредни.

Красимир Анев се представи най-добре от българите в преследването. Той потегли 44-и, направи 2 пропуска в 4-те стрелби и финишира 35-и. Антон Синапов тръгна 58-и и също с 2 грешки влезе в точките, завършвайки 39-и. Стартиралият от тази позиция Димитър Герджиков не свали 3 мишени и се нареди 52-и. Владимир Илиев не участва в преследването заради настинка, но е заявен за щафетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови