Фуркад кани Бьорндален да се готвят заедно за олимпиадата

OFFNews 09 април 2017 в 12:34 2641 1

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад покани норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален да тренират заедно през лятото.

Французинът и Бьорндален има какво да научат един от друг и норвежецът не изключва възможността да се възползва от поканата на Фуркад.

"Ще видим. Няма да пътувам до Франция, за да пием кафе с Фуркад. Това ще правим като завърша кариерата си. Сега трябва да мисля за олимпиадата в Пьончан догодина и една такава визита трябва да се впише в плановете ми за подготовка. В някои отношения Фуркад е с една глава над всички. Завиждам му за скоростта на трасето. Аз ще работя основно върху това през лятото", каза 43-годишният Бьорндален пред "Дагбладет".

Със съпругата си Дария Домрачова той е постигнал споразумение да гледат дъщеря си Ксения на нещо като смени и са разграфили плановете си за подготовка така, че докато единия тренира усилено, другия да гледа детето и обратното.

"Ксения е прекрасна, това дете е сбъдната мечта за мен. Бащинството ме промени, даде ми друг поглед върху живота, но семейството и спорта са две различни неща. Ксения е име с гръцки произход, но е доста разпространено в Беларус. Не съм сигурен, че ще я вземем с нас в Южна Корея, все пак полетът е дълъг", споделя най-титулованият биатлонист на планетата.

"Дали олимпиадата в Пьончан ще бъде последна в кариерата ми? Най-вероятно ще стане така. Не казвам, че ще спра с биатлона, но едва ли ще има повече олимпиади. Работя върху това през тези 12 дни да бъда в най-добрата си форма. Ако подобря ски бягането си и запазя нивото си на стрелба, то може да очаквам високи класирания. Но най-напред трябва да попадна в отбора на Норвегия", казва скромно Бьорндален, сякаш поставя под съмнение мястото си в националния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови