Биатлонистите ни излизат на старта в Йостерсунд

OFFNews 27 ноември 2016 в 05:00 3330 1

Сезонът за Световната купа по биатлон започва днес в шведския зимен център Йостерсунд.

Тази година българският отбор при мъжете отново ще включва двамата ни най-добри биатлонисти - Красимир Анев и Владимир Илиев. Този път отборът ще има сериозната подкрепа на младия Антон Синапов, който завърши миналия сезон с класиране за масовия старт в Ханти-Мансийск.

Дебютното състезание за сезона ще включва смесена и спринтова щафета, а втората седмица предвижда първите индивидуални стартове. Сезонът ще премине още през Поклюка, Нове Место, Оберхоф, Руполдинг, Антхолц, Пьончан, Тюмен и Осло.

Кулминацията на годината е Световният шампионат в Хохфилцен от 9-и до 19-и февруари.

Евроспорт ще подхрани страстта на феновете на биатлона, като ги направи свидетели на всички важни стартове през сезона.

При мъжете се търси големият съперник на Мартен Фуркад, а главният заподозрян е младият норвежец Йоханес Тингнес Бьо. Легендата Оле Ейнар Бьорндален ще продължи кариерата си до Олимпийските игри вече с нова мотивация след като неговата половинка Дария Домрачова го дари с рожба – Ксения. Руснаци и германци продължават да търсят своя нов лидер сред мъжете, а това предвещава поредния интригуващ сезон.

В женската дивизия Дария Домрачова ще се завърне след декемврийските кръгове и ще е основна заплаха за медалите по време на Световния шампионат. Мари Дорен-Абер, Кайса Макарайнен, Лаура Далмайер и Доротея Вирер ще се борят за Световната купа, но винаги можем да очакваме появата на ново име сред лидерките в елита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови