Американец и чех лишиха Фуркад от титла

OFFNews 16 февруари 2017 в 17:22 1841 0

Стрелбата провали доминатора в биатлона Мартен Фуркад от титлата в индивидуалната дисциплина на 20 км от програмата на световното първенство в Хохфилцен.

Французинът сгреши на два пъти на огневия рубеж, за което плати скъпата цена да остане трети в крайното класиране.

Първи стана американецът Лоуъл Бейли с 48:07,4 минути и 100-процентова успеваемост при четирите си влизания на рубежа, а втори на 3,3 секунди зад него и също с чиста стрелба се нареди чехът Ондржей Моравец. Бейли тръгна със стартов номер 100 от общо 101 и на практика направи състезанието на живота си и спечели титлата.

Фуркад изостана на 21,2 секунди зад победителя, но все пак прибави поредно отличие от Хохфилцен.

От българите Красимир Анев се представи най-добре. Той завърши 16-и с изоставане от 2:06.8 минути също с два пропуска.

Владимир Илиев направи три грешки при стрелбата и се нареди 24-и на 3:00.5 минути. Също с три пропуска Антон Синапов е 39-и на 4:21.4 минути, а Димитър Герджиков се класира 81-и с пасив от 8:44.7 минути след шест грешки на огневия рубеж.

Състезанието се проведе при доста високи температури - +10 градуса по Целзий и на практика облагодетелствани от това бяха биатлонистите в първата група, защото в края на състезанието трасето се деформира и беше невъзможно да се постигат добри времена в бягането. Единственият шанс беше добрата стрелба, защото повечето фаворити грешаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !