Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Уволнена лекарка: Спешната помощ се държи на извънредния ни труд

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 март 2017 в 08:2622764

Политическа поръчка - това е причината, поради която е била освободена от "Пирогов" д-р Десислава Кателиева, заяви самата тя пред телевизия Bulgaria ON AIR. 

Тя обясни, че е получила предизвестие, след като дала гласност на наболял въпрос в здравеопазването.

"Аз практически бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Атанас Кацаров (началника на Детската ортопедия в Пирогов, който обяви, че напуска заради новия директор на института) и след като внесох протестна декларация срещу сливането на спешната и на неотложната помощ в Националния рамков договор за 2017 година", добави тя.

Кателиева беше категорична, че няма да обжалва, но ще даде гласност на казуса, както в страната, така и в чужбина "за това как се отнасят с един спешен медик, който има смелостта да казва истини".

"В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.

Паралелно с отвореното писмо на д-р Кателиева от "Пирогов" излязоха с позиция, че тя е била освободена на основание на чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда - Раздел прекратяване на трудов договор за допълнителен труд, и е било изплатено за обезщетение за неспазено предизвестие.

"Нашето здравеопазване в момента се държи на нашия извънреден труд. Ако всеки един работодател постъпи като проф. Асен Балтов, ще трябва да се затворят не кабинети не, отделения а цели болници, които съществува благодарение на нашия допълнителен труд и на нашия извънреден труд", коментира д-р Кателиева.
Немец

Рейтинг : 1355

08.03 2017 в 12:30 4
+ 0
- 0
Спешната помощ се държи на стотиците специалисти в малките и големите болници които приемат и лекуват болните хора.Такива като тая докторка си барат по цял ден дрънката(тя е шеф-екип и по цял ден и нощ виси на някой компютър).Спешната помощ зави още преди 20 год когато Милан и хората му откраднаха едни пари по ФАР.Трябва да се обучат веднага парамедици,които да не слизат от линейките.Всеки от тези екипи трябва да има малък район,тогава хем ще е бърза,хем ще е навременна.На лекарите мястото е в спешните отделения-там са полезни.Един парамедик може да бъде прекрасно обучен да се справя със спешните състояния-хем евтино,хем бързо,ама нали тия пусти пари трябваше да бъдат откраднати....
elbarbudo

Рейтинг : 1275

08.03 2017 в 10:49 3
+ 0
- 0
Докторката защо не е казала нищо за дълговете на болницата?
Nibble

Рейтинг : 3093

08.03 2017 в 09:32 2
+ 3
- 1
""В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.".... герберастките креатури , реват като вдовици за .......Но ние помним какво правеше Москов до скоро.......същото!!! Палачинката се обърна обаче.....
Hihi1981

Рейтинг : 1027

08.03 2017 в 09:11 1
+ 1
- 3
Защо уволниха от "Пирогов" спешен медик при недостиг на кадри!!!Защо???
 
Още от : Здраве
30 март 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.