Родители: Ваксина и операция съсипаха детето ни

Малкият Младен се сковава след Пентаксим, а след операция спира да говори, да се храни и само стене

OFFNews 22 март 2017 в 10:14 24981 6

Снимка Малкият Младен с брат си, преди да се разболее.

Семейство Алексиеви от Варна подаде сигнал, че синът им Младен е пострадал след поставяне на задължителната ваксина Пентаксим и от операция, направена след нея.

Детето е било жизнено – хранело се е само, ходило е само, играело е по детските площадки и дори е управлявало таблет – разказва бащата във Фейсбук. Бащата е направил дори фейсбук профил на детето, където е публикувал снимки преди да се влоши.

На 18 месеца на малкия Младен му е направена ваксина Пентаксим. Веднага след нея започват първите проблеми. Крачето на детето се изкривява и във варненска болница му е направена операция от ортопеда доц. Димитър Райков, който поставя диагноза детска церебрална парализа. Тогава лекарят решава да му бъде направена операция, след която момченцето тотално се влошава.

„Сега имаме едно дете, което едва го храним и имаме епикризи, на които не искаме да вярваме“, казва във фейсбук послание бащата на малкия Младен.

Когато се влошава още повече след операцията, на детето е поставена нова диагноза - метахронична метадисторофия – увреждане на мозъка след оперативна намеса, разказва бащата.

Според направените изследвания и ядрено магнитния резонанс става ясно, че ензимът, отговарящ за рефлексите, е много нисък, но това не било отчетено от лекарите преди операцията. „Какви са причините – поставената упойка, операцията ли, за да стане така“, чуди се бащата на момченцето.

Той призовава всеки, който не вярва, да влезе в профила на детето и да види снимките какво е било то преди операцията: „Можете да видите какво ни беше детето, нормална бременност, нормално растящо дете до поставянето на ваксината“, казва бащата.

Той обяснява, че искат само да знаят каква е истината, какво се е объркало от ваксината, след това от операцията, за да могат да го излекуват. Бащата заяви, че искат да отидат в Германия, да направят изследвания, да се разбере какво се е случило и детето да бъде излекувано. „Да се махнем от България, да отидем да го лекуваме“, разсъждава той и тъй като е моряк, си спомня: „Тръгнах на рейс – детето ми каза чао и като се върнах – виждам една дъска“.

На клиповете на детето сега се вижда как то само стене, все едно изпитва постоянни болки. Детето е обездживено, не говори и не се храни.

„Дали един път ще осъдим един в бяла престилка в България“, ядосано пита той.

  

Младенчо преди операцията - "На 25.03.2016 г. деня в който той беше за последно усмихнато и жизнерадостно дете. Тогава беше назначена операцията от доц. д-р Райков в Св,,Анна'', пише бащата. (първата снимка)

Младенчо днес - обездвижен и без рефлекси, не може да се храни. (втората снимка)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

5

Вашето бъдеще е важно за тях, моля обадете се по-късно.
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17435946_10210716906271409_7178828759652527937_o.jpg?oh=f3a559fd63af8 ad22d325e68fc1cd6c4&oe=595DECE1

12261

4

Божо

22.03 2017 в 12:35

Охх, и вие ли се включихте в тази безумна кампания :(

12779

3

Немец

22.03 2017 в 12:04

Увредите не се доказват с приказки на роднините.Трябват епикризи,диагнози,от какво е оперирано детето.Така на юнашко доверие и липса на каквато и да е компетентност от родителите не могат да се извеждат генерални заключения(още по-малко да се дават сметки и да се събират пари-за какво)...От написаното се вижда,че детето е с вродено заболяване,което се проявява на определена възраст и има прогресивно развитие.Да се търси причината за състоянието в операцията,упойката или ваксината е най-малкото неудачно...