Разследват случаи на ненужни тежки операции в онкодиспансера в Пловдив

ОFFNews 03 ноември 2016 в 20:20 5558 7

Прокуратурата ще разследва сигнали за ненужни тежки операции и грешни диагнози, направени в онкодиспансера в Пловдив, след разкрития на "Господари на ефира".

Журналистическото разследване на "Господарите" показа пет конкретни случая на жени, оперирани в Комплексния онкологичен център в Пловдив.

В тяхната медицинска документация има фрапиращи разминавания между диагнозите на патоанатома, заради които са им направени радикални операции, и окончателните диагнози.

Един от показаните случаи е на 47-годишна жена с бучка в лявата гърда. В епикризата ѝ липсват първоначални данни за злокачествен процес, но по време на операцията патоанатомът прави заключение, че има данни за карцином, и на жената се извършва премахване на гърдата.

До дни се очаква и докладът на Медицински одит, които направиха проверка на Комплесния онкологичен център в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13874

5

emanuilis

03.11 2016 в 22:38

За предпочитане ли е, при възникнало съмнение за това дали тумора е злокачествен или доброкачествен, патоанатома да предположи второто и да се пропусне възможност за радикално лечение на заболяването в начален стадий? Тези жени можеше и да не са вече живи, ако се беше разиграл този хипотетичен сценарий. Не забравяйте, че в медицината няма 100%, НИКОГА.
 
X

Да помогнем на украинските деца!