Огнище на COVID-19 в дом за възрастни в Русе - заразените вече са 11

OFFNews 24 юли 2020 в 12:43 2144 1

Нови трима души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са заразени с коронавирус. В социалното заведение живеят общо 215 потребители. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб.

Става дума за 61-годишна медицинска сестра и за двама възрастни обитатели на дома - мъже на 80 и 88 години.
Медицинската сестра е без сериозни оплаквания и засега е поставена под домашна изолация. Двамата мъже са настанени в инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев", състоянието им е стабилно.

С новите случаи общият брой на заразените в дома за възрастни хора вече е 11. Четирима от тях са от персонала - шофьор, две санитарки и медицинска сестра. Останалите седем души са възрастни потребители на социалното заведение и са настанени за лечение в УМБАЛ "Канев".

Изследването на персонала от дом "Възраждане" продължава. Тестове ще се правят и на всеки от възрастните потребители при проявени симптоми, обясняват от Областния оперативен щаб.

За последното денонощие в Русенско има още седем новозаразени. Това са жени на възраст между 29 и 61 години. Всички са под домашна карантина. Две от жените са от град Борово, а останалите пет са от Русе.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско вече е 123. Активните случаи са 73. На домашно лечение са 45 души, а 28 са настанени в болница.

Излекуваните от коронавирус за последното денонощие са шестима. Така броят на преборилите заразата в региона вече е 50 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови