Нов метод за диагностика на рак на простатата

OFFNews 29 март 2017 в 10:00 5175 0

Открит в ранен стадий, ракът почти винаги е лечим. С най-новата технология за таргетирана диагностика на рак на простатата MR-TRUS Fusion, Анадолу Медицински Център допълни своя авангарден инструментариум за всеобхватна грижа към пациента.


Кръвният тест за рак на простатата е ефективен начин за ранна диагностика. При откриване на високо ниво на простатен специфичен антиген (PSA) в кръвта, следва да се направи биопсия за наличие на ракови клетки в простатната жлеза. При наличие на такива, се оценяват характеристиките на рака (място, размер, агресия) и се назначава необходимото лечение.


MR-TRUS Fusion е "интелигентна биопсия", с прецизна точност и чувствителност за диагностика на рак на простатата. С помощта на специфичен софтуер, изображенията от магнитния резонанс (MR) се обработват и комбинират в реално време с изображения от трансректална ехография (TRUS). По време на процедурата чрез MR-TRUS Fusion, изображенията от MR и TRUS се наслагват едно върху друго и се превръщат в триизмерна карта. Иглата за биопсията се насочва към маркирани места чрез роботизирана ръка. MR-TRUS Fusion е метод, който открива успешно огнищата на рак на простатата и взима биопсия от тези места с точност до милиметър.


Предимства на MR-TRUS Fusion в сравнение с конвенционалната биопсия на простатата:
• При конвенционалната биопсия се вземат проби от стандартни места чрез трансректален ултразвук. MR-TRUS Fusion създава триизмерна карта на мястото и направлява иглата за биопсията директно към зоните, където има съмнение за рак.
• С MR-TRUS Fusion откриването на клинично значими видове рак е по-високо, особено при пациенти с високо ниво на PSA (простатно-специфичен антиген) и за тумори които не се откриват при повтарящи се биопсии на простатата.
• Конвенционалната биопсия може да диагностицира 70%-75% от рак на простатата. Скоростта на диагнозата е 95% по-бърза с MR-TRUS Fusion.
• При конвенционалната биопсия често, в зависимост от броя на пробите, се увеличават рисковете от инфекции и септични усложнения, а често се налага и повторна биопсия. С MR-TRUS Fusion броят на взетите проби е по-малък и възможността за инфекциозно усложнение е по-ниска.
Анадолу Медицински Център предлага пакетни програми за ранна диагностика на рак. Нашите опитни специалисти разполагат с иновативни технологии за образна и кръвна диагностика (вкл. СТС-метода за кръвна биосия). Ранното диагностициране на рак и своевременното му лечение може да спаси Вашия живот. Не отлагайте профилактичните прегледи!


Повече информация за Анадолу Медицински Център на www.anadolumedicalcenter.bg

Платена публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови