Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Китайските власти одобриха тестване на ваксина срещу COVID-19 върху хора

Страната се опитва да ограничи вноса на заразата от Русия

OFFNews 14 април 2020 в 10:23 2020 0

Китайските власти са одобрили изпробването върху хора на експериментални ваксини срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция Синхуа. Тестовете ще бъдат в ранна фаза.

В момента страната сега се опитва да ограничи вноса на заразата от чужбина и по-конкретно от съседна Русия. Това е новата "фронтова линия" за Пекин в борбата срещу коронавируса, отбелязва Ройтерс.

Русия е основният източник за внасяне на вируса в Китай. Общо 409 случая в Китай са с произход от тази страна и китайските граждани, които са там, не трябва да се прибират у дома, пише в редакционна статия днес китайският държавен вестник "Глоубъл таймс", цитирана от БТА.

"Русия е най-новият пример за провал в контрола върху вносните случаи и може да служи като предупреждение за другите. Китайският народ наблюдава как Русия стана сериозно засегната страна. Това трябва да бие тревога: необходимо е Китай стриктно да предотврати притока на (заразени) и да избегне втора вълна на епидемията", коментира "Глоубъл таймс".

Вчера представители на китайските власти обаче признаха, че дългата граница, многобройните пътища и планинските проходи правят контрола много труден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews