Доц. Мангъров: Смъртта на бебето в Стара Загора не е заради ваксините

Вероника Шербанова 03 февруари 2014 в 18:02 21308 23

Доц. Атанас Мангъров

Смъртта на бебето в Стара Загора няма общо с направените ваксини. Това заяви началникът на детското отделение на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров пред Нова телевизия.

По думите му най-вероятната причина за смъртта на 3-месечния Павел е свръхостро протичане на грип.

Грипът може да убие човек за часове. Напълно е възможно детето да е било здраво в сряда и след това заболяването да се развие в рамките на 24 часа, коментира доц. Мангъров.

В момента в болницата имаме пет деца с отток на мозъка заради грип, допълни той.

Според хомеопата д-р Румен Стойчев обаче не е изключено смъртта на детето да е причинена и от ваксините, особено ако то не е било здраво при поставянето им.

Един от основните проблеми при ваксините е, че компаниите производители трябва да следят случващото се до седмия ден след поставянето на ваксините. Това, което се случва след това, не се регистрита. Не се регистрират и страничните действия от ваксините след седмия ден.
При случая на малкия Павел има явни индикации, че детето не е било напълно здраво при поставянето на ваксината. В този случай не мога да си обясня решението на колегата личен лекар да рискува, посочи д-р Стойчев.

За починалото 3-месечно бебе разказа майката на детето Павлина Стефанова.

Тя обясни, че бебето е било ваксинирано на 15 януари след преглед на личния лекар, който не е установил здравословен проблем.

Няколко дни по-късно Павлина завела момченцето на преглед, защото се влошило. Лекарката го прегледала и предписала капки за нос, но била категорична, че детето е добре.

Два дни по-късно майката открила детето с леко отворена, посиняла уста. Извикали бърза помощ, но медиците не успели да спасят бебето.

Преди да излязат резултатите от експертизата не мога да обвинявам никого. Но единственото, което искам, е справедливост, заяви Павлина.

По случая с починалото 3-месечно бебе в Областната дирекция на МВР Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!