Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

53 станаха болните от морбили, Инспекцията призовава за спешна имунизация

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 14 април 2017 в 20:1675523

Нови 4 случая на морбили са регистрирани в Пловдивска област. С тях случаите на заразените стават 53. 

Заразени са три децамм сред които и 7-месечно бебе, както и 32-годишна жена от село Белозем.

Здравната инспекция е издала предписание до всички лични лекари относно незабавен преглед на имунизационния статус на населението от пациентската си листа на възраст от 13 месеца до 18 години, подлежащи на имунизация и реимунизация срещу морбили.

Откритите неимунизирани и нереимунизирани, навършили 12-годишна възраст деца, незабавно да бъдат обхванати с един прием на комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, като не се допускат случаи на необосновано отлагане от имунизации. Насочено е вниманието им за приоритетно извършване на имунизация на деца до 5-годишна възраст и реимунизация на 12-годишна възраст. При наличие на временни медицински противопоказания за отлагане от имунизация или реимунизация, те да се проведат веднага след тяхното отпадане.

Деца от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизации и реимунизации срещу морбили, паротит и рубеола или данни за преболедуване, които по някаква причина не са избрали личен лекар, ще бъдат обхванати с имунизации в имунизационния кабинет на здравната инспекция. от здравната инспекция посочват, че единственото сигурно средство за предпазване от морбили е ваксинопрофилактиката.

За да не се допусне разпространение на една тежка инфекциозна болест, която у неимунизирани лица често протича с усложнения, от здравната инспекция призовават родителите да потърсят семейните си лекари за изясняване имунизационния статус на децата по отношение на ваксинопрофилактиката срещу морбили. Деца, при които е пропусната тази ваксина, трябва да бъдат незабавно имунизирани или реимунизирани. Целта е да се предпазят неимунизираните и нереимунизираните деца от заболяване и да не се допусне епидемично разпространение на морбили на територията на нашата страна, посочват от здравната инспекция.
Стефан

Рейтинг : 11427

15.04 2017 в 03:27 3
+ 12
- 0
Ваксините - тайното оръжие на рептилиите! Ваксините убиват децата ни!!!
Бг-мамчета - подкрепяйте ме!
Морбили - смешна работа. Никаква смъртност. Чакай да тръгнат истинските поразии - е тогава ще стане смешно.
Тъпото е, че не всички ваксини могат да се правят кога да е - понякога за възрастните просто е късно. За туберкулозата например, а тя се върна. Щото антиваксерите знаят повече от фтизиатрите. И щото западните правителства 60 години имаха тая работа за чисто икономически въпрос, а медицината - за бакалница.
Как да е. Долу ваксините!
Добре дошли в Средновековието!
Вълчо

Рейтинг : 1553

14.04 2017 в 22:06 2
+ 0
- 0
Има, има...особено сред орките има много антиваксъри. Бегайте ги ограмотявайте в Столипиново. Ама на другите избори като им купувате гласовете поне ги карайте да си докарват катуна да ги ваксинирате! Те ви и лозунг: Един продаден глас е равен на едно ваксинирано семейство!
wayOff

Рейтинг : -4659

14.04 2017 в 20:42 1
+ 4
- 1
има ли антиваксъри???
 
Още от : Здраве
28 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.