ЦСКА събра 5000 на волейбол, Радо Стойчев иска паметник на Сашо Попов

OFFNews 11 януари 2017 в 21:07 5525 0

Снимка Спортал

Завръщането на волейболния ЦСКА в Европа с мач срещу швейцарския Волей (Амрисвил) събра близо 5000 зрители. Двубоят от 1/16-финалите за Купата на CEV се игра в “Арена Армеец”.

"Всички в ЦСКА достойни за уважение, че организират такова събитие. Хубаво е да се видят тези тифози на ЦСКА, които представят клуба си. Днешният ден е празник за волейбола в България”, каза Радо Стойчев пред БНТ.

“Казах, че трябва да се издигне статуя на Сашо Попов, защото го мисля. ЦСКА се държи само на това, защото Сашо се бори. Трябва да му издигнат статуя, защото усилията, които полага в тези условия, са достойни за уважение", допълни треньорът, който бе с червено шалче в залата.

Радостин Стойчев коментира и дълголетието на ветерана и капитан на ЦСКА Ивайло Стефанов: "С Ивайло бяхме съотборници, в една стая сме живели много години. Малко спортисти демонстрират подобно дълголетие. Да запазиш на тези години духа и ентусиазма си въобще не е лесно", сподели един от най-успешните треньори в света.

Иначе мъжкиятЦСКА се завърна отлично в европейските турнири. Момчетата на треньора Александър Попов надделяха над швейцарския Волей (Амрисвил) с 3:1 (25:16, 25:22, 18:25, 25:17).

Реваншът е следващата сряда (18 януари) от 20,00 часа българско време в Амрисвил. "Червените" се нуждаят само от два спечелени гейма в реванша, за да продължат напред към 1/8-финалите на турнира, където ги очаква победителя от двойката между черногорския Будванска ривиера (Будва) и френския Аячо.

"Целта беше не толкова победата, а това обединение на червената общност", каза Попов, който беше през лятото твърд поддръжник на оздравяване на футболния клуб, с което си докара куп врагове. Самият той успя да спаси ЦСКА с 1 милион лева задължения към държавата. Тази вечер го подкрепиха дори тези, които избраха пътя на преименуването на Литекс на ЦСКА-София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !