Пламен Константинов наречен "циганин-конекрадец" в Русия

OFFNews 09 май 2017 в 08:29 9239 1

Един от колоритните хора в руския волейбол обиди жестоко българския национален селекционер Пламен Константинов. Гибона беше наречен "циганин-конекрадец" от Рафаел Хибибулин, който е едновременно президент и треньор на Газпром-Югра (Сургут).

Руснакът изригна на въпрос защо е рискувал да бъде глобен за отказа си да се яви на пресконференцията преди старта на финалната шестица в руската Суперлига в Москва. Вместо Хабибулин на масата седна помощникът му Руслан Жбанков.

Това беше възприето като обидно поведение от страна на Газпром-Югра и от волейболната федерация заплашиха да глобят клуба. На терена тимът на Пламен - Локо Новосибирск, спечели с 3:1, но в следващия си мач загуби с 2:3 от гранда Зенит Казан.

"Генералният секретар на волейболната федерация Александър Ярьоменко искаше да ме сложи да седна до един циганин-конекрадец. Стана ми неприятно. И играча Константинов, и треньора Константинов в Русия ги доведох аз.

Подадох му ръка!А той четири години се опитва да отмъкне от отбора ми Алексей Родичев. Каква глоба? Предстои Световна лига в Сургут, ще видим кой кого ще глоби", избълва Хабибулин.

Засега руските медии не публикуват отговор на Константинов, който през новия сезон е желан от куп руски тимове. В Новосибирск са много доволни от българина и държат той да остане. Локо е на крачка от полуфинал, което е невероятен успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8937

1

Fildan

09.05 2017 в 15:15

Така е когато русия не е доволна от нас след поредните провалени за тях избори и ставаме "цигани-конекрадеци" ;)