Местят световното по плуване заради олимпиадата

OFFNews 04 май 2020 в 14:16 6463 0

Международната федерация по плуване (ФИНА) премести Световното първенство по плувни спортове от 2021-а година за месец май 2022-а, като ще се състои във Фукуока.

Новите дати за провеждането са от 13-и до 29-и май след две години, като идеята е да не се засече с Олимпийските игри в Токио, които бяха преместени за 2021-а заради пандемията от коронавирус.

Кметът на града-домакин Соичиро Такашима заяви, че промяната на датите и годината на провеждане няма да повлияе по никакъв начин на броя дисциплини и участници на Световното първенство.

"Фукуока ще предостави всички най-добри условия за голямо първенство по плуване. Pазбира се, продължаващата пандемия от COVID-19 ни кара да сме внимателни всички, но гардът ни не пада. Напротив, ние продължаваме работата си и организацията и през 2022-а година ще бъде на високо ниво", заяви кметът на града.

"Нямаме никакво съмнение, че това е най-правилното решение. Преди да го вземем, сме се консултирали с отделните федерации, а също така и със спонсорите. Длъжни сме да осигурим най-добрите условия", каза от своя страна президентът на ФИНА Джулио Малионе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови