Wizz Air стартира полети от София до Кутаиси

OFFNews 17 февруари 2016 в 18:14 11756 4

Снимка Архив

Авиокомпанията Wizz Air започва да предлага директни полети от София до Кутаиси - втория по големина град в Грузия.

Полетите ще стартират от 24 септември, а цените започват от 79.99 лв. в едната посока. Предвижда се да се провеждат два пъти седмично, а обявените дни са вторник и събота. Дължината на полета е приблизително час и половина. От София самолетите ще отпътуват в 08:20 часа и ще кацат в 11:45 местно време в Грузия.

Кутаиси, известен с многобройните си градини и озеленени улици, е вторият по големина град в Грузия.

Емблематична забележителност от единадесети век е катедралата Bagrati Cathedral, която е обект от културното наследство на ЮНЕСКО.

"Много сме развълнувани, че сме част от икономическото развитие на Кутаиси, не само от гледна точка на културата и туризма, но и на бизнеса и производството. Wizz Air вярва, че инвестицията в Грузия с един самолет Airbus А320 и с нает в базата екипаж ще донесе икономически дивиденти за бизнес и производство за Грузия и за Wizz Air. Ние знаем колко е важно достъпното пътуване със самолет за икономическото развитие на региона, което е страничен резултат от оперативността на Wizz във всички наши основни градове. Откриването на база тук подчертава нашия ангажимент да осигуряваме на хората на Грузия високо качество, нискотарифно обслужване и все повече и повече градове из Европа", каза корпоративният директор на Wizz Air Оуен Джоунс.

Освен от София, превозвачът ще има директни полети до Кутаиси с отправна точка Берлин, Мюнхен, Милано, Дортмунд и Ларнака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови