Валентин Златев строи хотел "Хаят" до паметника "Левски" в София

OFFNews 09 юни 2016 в 14:30 32019 12

"Тера Тур Сервиз", което управлява хотелиерския бизнес на семейството на Валентин Златев - шеф на "Лукойл България", ще строи хотел на мястото на кино "Сердика" в София, до паметника на Васил Левски.

Хотелът ще е част от верига "Хаят" и ще отвори врати през 2018 г., стана ясно от думите на директора на "Тера Тур Сервиз" Лъчезар Тодоров по време на форум за инвестиции в туризма.

Новият хотел ще е разположен на 4 хил.кв. м.

Хотелът ще е с 5 звезди, ще разполага със 190 стаи, паркинг на две нива, три ресторанта и 1200 кв. м площ за сватби, приеми, изложби, срещи и конференции, фитнес и спа център.

Височината на сградата ще бъде запазена, но тя ще бъде разрушена и построена наново, защото е твърде стара, уточни Тодоров. 

„Хотелската верига "Хаят" е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни.

„Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта тя.

Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

11

OTBPAT

09.06 2016 в 16:59

Тази сграда не беше паметник някакъв? Преди години пак имаше апетити за изриването й, но пропадна по тази причина. Или междувременно са сменили статута?