Кадри от филми на боливудска звезда ще рекламират България в Индия

OFFNews 24 юни 2015 в 15:45 6363 1

Министър Николина Ангелкова, Шарук Кхан и Рои Чети- режисьор на филма.

Боливудската звезда Шарук Кхан е готов да предостави кадри от неговите филми, които са снимани в България, за да бъдат използвани като реклама на страната ни в Индия.

„С удоволствие бих предоставил кадри от снимките си в България, с които да рекламирате страната на туристическите изложения в Индия”, каза боливудският актьор на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която се срещна на снимачната площадка в Ню Бояна Филмс.

Кхан е в България за снимките на новия му филм „Дилвале” (Dilwale), които ще продължат до края на юли.

Освен в столицата, екипът планира снимки и в Банско, Велико Търново, Етъра и нос Калиакра.

Актьорът казал на Ангелкова, че е очарован от красотата и природните дадености на страната, както и от българските фолклорни традиции.

Ангелкова обясни, че страната ни е насочила усилията си към реклама пред индийските туристи, защото "Индия е перспективен туристически пазар за България". Тя допъли, че в момента се работи по облекчаване на условията за пътуване на туристите. 

В края на януари министерството ще участва и в едно от най-големите туристически изложения за южноазиатския пазар – South Asia’s Travel & Tourism (SATTE), което се провежда в Делхи.

Шарук Кхан е индийски актьор и продуцент от Боливуд. Той е смятан за третия най-богат актьор в света. Притежава и две продуцентски компании, като с едната- Red Chillies Entertainment, снима в момента в България. 

Броят на индийските туристи, които са посетили България през 2014 г., е около 8400. Това е с близо 60% ръст спрямо предходната година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови