Гърция, Хърватия и Холандия предпочитан избор за почивки по Великден

OFFNews 13 април 2017 в 14:25 7536 0

Снимка sxc.hu

Гърция, Сърбия, Хърватия, Холандия и Испания са сред предпочитаните дестинации на българите за почивка по Великден, отчетоха тур агенции. Най-изгодните оферти за нашенци пък са тези в съседните Сърбия и Македония.

Най-ниските цени на пакетите за екскурзии започват от 150-170 лв. на човек. Те включват транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и настаняване за между 2 и 3 нощувки в тризвездни хотели, казва туроператорът "Посока", който отчита и 8% ръст на почивките по Великден. 

Топ дестинациите в Гърция са Халкидики, както и островите Санторини и Тасос. 

Наблюдава се и нова тенденция - тази година се отчита засилен интерес към Хърватия и екскурзиите до градчетата Умаг, Пореч и Опатия, които традиционно не са от най-популярните сред пътуващите.

Прага, Рим, Виена и Барселона пък се очертават като най-предпочитани сред европейските дестинации в периода между 14 и 17-и април.

Националният авиопревозвач "България Ер" пък отчита 25-процентов ръст на пътуванията през великденските празници спрямо миналата година. Близо 12 000 души ще пътуват със самолет на авиокомпанията през дългия празничен уикенд между 14-и и 17-и април, като най-предпочитаната дестинация зад граница е Амстердам, следвана от Мадрид и Лондон. 

Берлин, Виена и Франкфурт са другите най-предпочитани европейски градове, където хората са избрали да прекарат Великден. Най-голям обаче остава процентът на тези, решили да се приберат при близките си. Около 11% от всички, които ще летят с националния превозвач през празничните дни, ще пътуват от София до Варна и обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови