Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Борисов: Правителството определи туризма като национален приоритет, затова 2016 г. е най-силната

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 ноември 2016 в 15:27183683
Снимка: БГНЕС архив

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН д-р Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас, която е президент на Петренския национален тръст – най-старата йорданска неправителствена организация за опазване и защита на културното наследство.

Двамата са в България за участие в Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, чийто домакин е София.

„2016 г. е най-силната за туризма в страната ни и в голяма степен това се дължи на факта, че правителството определи сектора като национален приоритет”, посочи по време на срещата премиерът Борисов.

Той отбеляза, че като държава с хилядолетна история и наследство от древни цивилизации, в България са направени уникални археологически открития и са регистрирани голям брой исторически паметници, седем от които са в Списъка на ЮНЕСКО на световното материално културно наследство.

Министър-председателят изтъкна усилията, положени през последните години в България за реставрацията и съхраняването на редица обекти, което създава нови възможности за развитие на културния туризъм на местно, регионално и национално ниво и го превръща във фактор на икономическия живот.

Според премиера Борисов Международният конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София е изключителна възможност публичният и частният туристически сектор да представят и споделят мнения, опит и добри практики в разработването на стратегии, които насърчат нови форми на туризъм и да улеснят междукултурния диалог в света.
чесън

Рейтинг : -14203

29.11 2016 в 02:12 3

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

flyingchair

Рейтинг : 819

28.11 2016 в 21:27 2
+ 0
- 0
Явно и производството на тикви е било приоритет през 2016-та но боко не е разбрал :)))
Ba4uKiko

Рейтинг : -10871

28.11 2016 в 15:58 1

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

 
Още от : Туризъм
24 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.