Ангелкова: Очаква ни най-успешният сезон в последните 10 години

OFFNews 29 юли 2016 в 09:33 26573 6

Снимка БГНЕС

Николина Ангелкова

Това ще е най-добрият туристически сезон в сравнение с последните 10 години. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия. „От последните 10 години насам, а може би и повече, съобразно данните, имаме най-силното първо шестмесечие в туризма. Имаме 28% ръст за юни месец в сравнение с юни миналата година. За шестмесечието като цяло е 15%”, съобщи министър Ангелкова, като уточни, че ръстът идва основно от морето.

„Нашият водещ туристически продукт е морският. Най-впечатляващото е, че имаме 65% ръст на немски туристи за юни месец, а общо за шестмесечието - 40%”, отбеляза тя.

Туристическият министър посочи, че събитията в Турция придават само добавена стойност към ръста в туризма, а основно той идва от работата на министерството с водещи туроператори. „От миналата година министерството работи с големите туроператори целенасочено на определена група пазари, които са ни в топ 10 и виждаме, че в момента във всичките имаме огромен ръст. При Полша само за юни месец ръстът е 177%, което е нещо впечатляващо”, заяви тя.

Министър Ангелкова апелира всички хотелиери да подобрят материалната си база, за да може този ръстът да бъде устойчив и да се запази.

„Голяма част от наемателите и концесионерите спазват своята част от договорите. Голяма част от сигналите, които получаваме са свързани с компетенциите на други институции, което също е много важно, за да можем да ги ангажираме и тях. Например, че не навсякъде се издават касови бележки, така че НАП веднага да реагира”, отбеляза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

6

66

29.07 2016 в 15:32

"Душил е момичето жестоко. По цялата му гушка има синини, отоци. Същото е състоянието на ръцете и краката му, борбата е била жестока", обясниха лекари, които са прегледали 14 годишната жертвата.
http://dnes.dir.bg/news/slanchev-brjag-iznasilvane-maloletno-dete-23487044