Ангелкова: 15 плажа у нас са предложили нулеви цени

OFFNews 18 май 2020 в 09:25 3323 1

Снимка Архив

15 плажа до момента са предложили нулеви цени, каза по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова, но не пожела да навлиза в конкретика.

Тя обеща, че цените на чадърите и шезлонгите по плажа ще бъдат намалени с минимум 50%, но цените все пак ще са различни.

Ангелкова съобщи, че във вторник предстои видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия и Гърция, за да се уточнят детайлите, по които ще се осъществяват пътуването и почивките.

"Няма как когато има карантина, да има туризъм. Това само по себе си отдръпва хората, които биха искали да осъществят своето пътуване. И със сигурност Европейската комисия препоръча да няма карантина", коментира тя.

Според нея водещи за старт на сезона са епидемичната обстановка в дадена страна и еднаквите условия за пътувания между държавите.

По думите ѝ на този етап най-достъпен  и най-сигурен е автомобилният транспорт. Все още се правят планове от авиокомпаниите за възобновяване на въздушния транспорт. От 15 юни у нас няма отменени чартърни полети, които към момента са резервирани като капацитет на летищата във Варна и Бургас, уточни Ангелкова.

Тя обяви още, че в хотелите по морето ще има отделни обособени помещения, където ще бъдат изолирани хора със съмнения за коронавирус, докато дойдат медицинските екипи.

"Като министър съм поставила това като условие, при спадане на случаите на заразените, да може да се отворят и закритите ресторанти, защото по този начин ще има по-голяма възможност да се предлага качествен туристически продукт", каза още министърката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови