4,6 млн. туристи у нас за лятото, бележим ръст с 10% от миналата година

offnews 24 юли 2016 в 09:56 20391 28

Снимка бгнес

Николина Ангелкова

4,6 млн. туристи за летния сезон са очакванията на министъра на туризма Николина Ангелкова за този сезон. По нейни думи това значи 10% ръст в сравнение с миналата година.

Пред bTV Ангелкова заяви, че с около 30% се е повишил броят на почиващите у нас руснаци, 20% ръст има и на туристите от Германия и Франция, а от Великобритания – с 10%.

На българите, които са си резервирали почивка в Турция, Ангелкова препоръча да следват стриктно указанията на външното ни министерство.

Тя отбеляза, че обстановката там е динамична и посъветва българите да се регистрират на сайта на МВнР, за да се знае във всеки един момент къде има наши сънародници.

Във връзка с обещаните по-ниски цени на чадъри и шезлонги следващото лято тя отбеляза, че всички нови концесии, които предстои да бъдат обявени до края на годината - те ще са повече от 15, ще са по новите правила.

Стартирахме и обсъждането на промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който да групира плажовете, за да може да имаме още по-голяма оптимизация и да се съобразим с индивидуалните характеристики на всеки плаж, каза министърът.

Кристиян Киров, който стопанисва плажа на Обзор, коментира, че новата методика трябва да се опита, за да се види как работи. Той не мисли, че тя ще ощети някои от концесионерите.

Ако плащаме по-малки наеми, можем да си позволим да предложим по-ниски цени на услугите, отбеляза той.

Опасенията му са свързани с плажовете, които се стопанисват от собствениците на хотели на първа линия, които така или иначе не събират такса за чадърите и с това дали няма да е предпоставка да взимат плажовете на по-ниски цени.

Най-вероятно през есента ще има нов конкурс за лого на България, каза още Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

30

66

25.07 2016 в 17:37

шоколадов мъфин в морето - актуална идея

за новото лого на туристката министърка

63994

29

Red or Dead

24.07 2016 в 19:28

@66, специално ти благодаря за подсказката, станала причина @Чарли да ми обясни подробно технологията на процеса, явно си видял резултата, много съм доволен;)

13277

27

66

24.07 2016 в 18:54

Благодаря на https://goo.gl/jV2ymX за подробния превод.

Бного букви и голямо търпение ! Не го мога това.

63994

26

Red or Dead

24.07 2016 в 16:28

@ Чарли, хубаво ама каква е файдата от ползата, колко пъти поствам подобни постове с ОБИДНИТЕ данни, че български пенсионер работил 50 години за България, получава средно 200лв., а мигрантите костват на държавата над 1000лв!?!?!?

“Умните и красивите“ които са доста добре ЗАХЛЕБЕНИ ясно как и за какво ми отговаряха с ехидни и злобни отговорчета, а и с много МЪЛЧАЛИВИ ....МИНУСИ;)

Аз пък ще перефразирам така.....СИТ ТЪРБУХ.....ЗА НАРОДА ГЛУХ;)

Ама все полека.......чашата на търпението видимо...ПРЕЛИВА..

63994

23

Red or Dead

24.07 2016 в 16:20

@Чарли,току що открих, че дори за “goo.gl“ в браузъра на Хром има и много удобна добавка, която ти спестява копи/пейст и другите досадни неща.....значи в Гугъл магазин търсиш goo.gl, изтегляш първото предложение и то се инсталира директно горе в десния ъгъл при другите;) като отвориш даден сайт,само цъкаш с ляв бутон в/у иконката на goo.gl и след част от секунда се отваря готовия линк който го “копи“....и готово;)...супер удобно!

63994

21

Red or Dead

24.07 2016 в 16:00

@Чарли, ще се възползвам за в бъдеще от помощния “http://goo.gl“
Вече и го отработих......аз постнах това за Савченко просто за проба, това беше 1-то което ми попадна, по принцип сайта “оновини“ е сравнително реалистичен и много полезен сборен пункт от различни сайтове, вместо да ги преравяш всички, и има много интересни неща, аз исках да намеря интервюто и където настоява, че официалната власт в Украйна има “голям грях: към жителите на Донбас, итрябва поне да им се извиняват, тя самата го стори в ефир, водещата я гледаше все едно се натровила с гъби:)Има го мисля клипа в Тубата, след това я обявиха за “троянски кон“на Путин..НАЙС,А.....но тук по дефолт такива вести не са лицеприятни;)