Виландер подсказа на Григор Димитров как да спечели "Ролан Гарос"

OFFNews 19 май 2017 в 10:14 4665 0

Легендата Матс Виландер никога не е крил симпатиите си към Григор Димитров.  Бившият номер 1 в тениса и настоящ коментатор на "Евроспорт" даде ценни съвети на българина преди "Ролан Гарос".   

"Григор Димитров определено трябва да е подготвен за всичко в Париж, където очакванията и напрежението са големи, а желязната воля и непримиримият характер са задължителни", сподели шведът пред tenniskafe.com.

„Според мен, Григор трябва да поработи върху тактиката си и да стане малко по-постоянен. На клей трябва да играе повече с топ спин и да е по-агресивен от форхенд. Да се опитва да диктува точките“.

Виландер коментира и загубата на Гришо тази седмица:  „Гледах го в Рим. Да, Хуан Мартин дел Потро е опасен и добър, но все пак… Димитров се движи отлично по корта и това е прекрасно качество на твърда настилка и на трева, но на клей не можеш да си позволиш да играеш в защита прекалено много. Трябва да си инициаторът, а тактиката ти да се осланя на агресията. Не е нужно да търсиш безразсъдни уинъри, разбира се.“

„По такъв начин Григор игра на Australian Open и той трябва и ще играе така в Париж. Ако има правилната нагласа, когато пристигне в Париж, говорим за възможни 5 сета на клей, ще е много труден за побеждаване.

„Ако иска да стане най-добрият, трябва да е по-постоянен, по-агресивен и да диктува точките", допълни тенис специалистът.

Гришо наистина играе много добре на червени кортове в последните два турнира, но се срива необяснимо, докато води в резултата. Така стана срещу Доминик Тийм в Мадрид, историята се повтори и с Дел Потро в Рим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови