Спорим с Гърция и Армения за купа Дейвис

OFFNews 04 април 2017 в 18:20 2060 0

България ще играе срещу Гърция и Армения в група "А” на БНП Париба Купа Дейвис в надпреварата от Група III на зона Европа. Това е единствената група с три състава. В турнира участват 15 отбора който са разпределени в 4 групи.

Победителите в групите ще играят на полуфинал по схемата /победител от гр. А срещу победител от група D и победител от група B срещу победител от група C/. Победителите в тези полуфинали ще спечелят промоция за група II на зона "Европа/Африка" през 2018 г.

Първият двубой на нашия тим ще бъде в сряда срещу Армения, а срещите започват в 11:00 часа. По регламент първи ще играят вторите ракети, следвани от първите, след което дуелът ще приключи със срещата на двойки. В четвъртък нашият тим ще почива, а в петък, отново от 11:00 часа, ще се изправи срещу Гърция.

Победителят от Група „А” , където е България, ще срещне на полуфинал победителя от Група „D”, където са съставите на съставите на Ирландия, Черна гора, Андора и Косово.

В група „B” попаднаха отборите на Молдова, Македония, Исландия и Малта. В група „C” са тимовете на Люксембург, Лихтенщайн, Сан Марино, Албания.

Българите са в състав Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Капитан на България е Тодор Енев. Мачовете ще се проведат във ваканционното селище Санта Марина в Созопол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови