На Григор му тръгна по вода през 2017-а

OFFNEWS 02 януари 2017 в 14:34 8336 0

Като по вода буквално и преносно тръгна през 2017 година първата ни ракета Григор Димитров.

Той разгроми с 6:2, 6:3 американеца Стив Джонсън на старта на турнира в Бризбейн, Австралия.  Двубоят ще се запомни и с малък инцидент при резултат 4:2 гейма и 40:15 точки и сервис в полза на българина в първия сет.

Покривът на централния корт не издържа на проливния дъжд и по молба на американеца мачът беше прекъснат за кратко.  Това не наруши концентрацията на Григор, той завърши започнатото в гейма, а след това постигна втори пробив и взе първия сет.

От показаното до момента може да се направи извода, че Григор добре се е потрудил в предсезонната подготовка. В следващия кръг той ще играе с французина Никола Маю.

Вторият сет започна със заявка за сензация, след като американеца постигна пробив в първия гейм. Димитров обаче бързо го върна и докрая не показа колебания в играта си, освен в осмия гейм, когато американецът постигна пет поредни точки и си осигури още малко време под прожекторите на централния корт. В своя сервис гейм Григор беше безкомпромисен и завърши мача със зрелищен смач.

"Труден мач, като за начало на сезона. Атмосферата в Бризбейн е страхотна. Дори би живял тук", каза в интервюто на корта Димитров. Негово отиграване край мрежата пък беше избрано за удар на деня в традиционната класация на ATP.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови